Într-un interviu pentru Adevărul, premierul refuză categoric ideea restructurării Guvernului, în ciuda insistențelor lui Liviu Dragnea. Întrebată dacă e posibil să se răzgândească în perioada sărbătorilor, Dăncilă a răspuns: ”Foarte puțin probabil”.

În interviul acordat cotidianului Adevărul, premierul Viorica Dăncilă a declarat că nu a fost de acord cu restructurarea Guvernului: ”Am considerat că trebuie să mergem pe calea normală. Am pornit de la două aspecte: nu vreau Guvernul Dăncilă 2, vreau să avem același Guvern. Al doilea motiv e legat de afirmațiile președintelui Iohannis, potrivit cărora se va simți ocolit și va merge la CCR, deci iar se va ajunge la o situație de blocaj. Al treilea aspect: am considerat că Gvuvernul funcționează așa cum e acum. Azi am trimis către președinte solicitarea de a motiva respingerea celor trei colegi, pentru că eu consider că oportunitatea numirii unui nou ministru aparține premierului. Președintele trebuie să se exprime dacă există probleme de legalitate la un ministru propus, nu de oportunitate – dacă are sau nu ținută”.

Ea nu se vede ca pe un erou pentru că l-a contrazis pe Dragnea: ”Nu pot să vorbesc despre mine ca despe un om răzvrătit. Și nici despre un act de curaj. Dacă-ți spui punctul de vedere și-ți menții propria viziune, este un lucru firesc, nu este un act de curaj. Nu aș vrea să fiu acum un erou pentru că am luat o anumită decizie care a fost contrară unor colegi”.

Întrebată dacă nu s-a dus în Parlament pentru că i-a fost teamă că PSD nu mai are majoritate, Dăncilă a replicat că cest lucru a fost infirmat de votul miercuri privind modificările la codurile penale. (Detalii pe site-ul Adevarul.ro)

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a spus miercuri că a discutat cu premierul Dăncilă și cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, iar Viorica Dăncilă a spus că va veni după Paște cu un răspuns legat de o posibilă remaniere guvernamentală în Parlament.