Premierul Viorica Dăncilă a declarat marți că discuțiile cu președintele Klaus Iohannis vor avea ca temă salarizarea și bugetul.

UPDATE

”Am dorit, așa cum am convenit împreună, să avem o discuție pe tema salarizării fiindcă lucrurile au evoluat și, după un prim trimestru de aplicare a legii, cred că putem să tragem primele concluzii. Pe de altă parte, vedem că există categorii de salariați nemulțumiți, vedem că există manifestări sindicale și vreau să mă edificați", a spus Iohannis, la începutul întâlnirii cu cele două.

+++

”Discuțiile se vor axa pe salarizare, pe buget. Cam astea sunt subiectele la modul general. După ce o să vorbesc cu domnul președinte, o să vă dau mai multe detalii. Am discutat despre acest lucru când am avut CSAT, deci acum două săptămâni. Am vorbit de atunci despre o întâlnire pentru a discuta aceste subiecte”, a precizat premierul. 

Întrebată despre scăderea valorii contribuțiilor la Pilonul II de pensii, Viorica Dăncilă a răspuns: "Scăderea contribuțiilor la pilonul II s-a făcut odată cu trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat. Se pare că nu au crescut salariile peste tot. Vom găsi soluții".

Administrația Prezidențială a anunțat luni că președintele Klaus Iohannis se va întâlni marți, la ora 12:00, cu premierul Viorica Dăncilă și cu ministrul Muncii, Olguța Vasilescu.