Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi, în contextul votului obținut în COREPER de Laura Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef european, că acesta este un vot majoritar, iar majoritatea trebuie respectată.

"Este un vot majoritar. Din 22 de voturi 17 - "pentru". Întotdeauna majoritatea trebuie respectată", a afirmat premierul, citată de Agerpres.

Viorica Dăncilă a arătat că este o informație "neverificată" aceea potrivit căreia președintele Klaus Iohannis i-ar fi cerut ambasadorului României la UE, Luminița Odobescu, să voteze pentru desemnarea Laurei Codruța Kovesi.

"Este o informație încă neverificată. Vom vedea pe urmă cum a votat", a spus șefa Executivului.

+++

Miercuri seară, acesta a spus că România nu susține nominalizarea Laurei Coduța Kovesi la șefia Parchetului European, iar ambasadorul României la UE, Luminița Odobescu, va vota împotriva acesteia.

"Am spus și repet: nu susținem un mandat pentru Laura Coduța Kovesi. Nu susținem acest mandat pentru că mi se pare o abordare firească. Atunci când sunt anumite acuze, atunci când sunt suspiciuni asupra oricărui om, indiferent de funcția pe care o ocupă sau de postul pe care candididează, trebuie să lămurească aceste lucruri și pe urmă să ocupe această funcție", a declarat Viorica Dăncilă miercuri seară, la finalul ședinței Comitetului Executiv Național (CExN).