Premierul Viorica Dăncilă a explicat vineri că Anca Alexandrescu nu mai este consilierul ei onorific pentru că se va ocupa în viitor de comunicarea de la partid.

"Am spus că se ocupă de comunicarea de la partid pentru că suntem în campania electorală și eu consider că în campanie electorală orice partid trebuie să își folosească cât mai bine toate instrumentele pentru a avea un rezultat cât mai bun", a afirmat Dăncilă, întrebată care au fost motivele pentru care a renunțat la colaborarea cu Anca Alexandrescu, scrie Agerpres.

Întrebată dacă plecarea Ancăi Alexandrescu a avut ca motiv un conflict premier - președintele PSD, Dăncilă a spus că nu este niciun conflict între ea și Dragnea.

"Nu este niciun conflict între mine și liderul PSD, absolut niciun conflict. După cum știți, am fost și la Iași împreună, am fost și la Botoșani împreună, discutăm, am discutat chiar și ieri cu domnul președinte, nu este un conflict, suntem în campanie electorală și cred că este foarte bine să avem o bună comunicare de la partid. De la Guvern deja noi trimitem către partid toate actele necesare, tot ceea ce ni se solicită referitor la programul de guvernare și cred că trebuie să intensificăm comunicarea pe partid, care și acum este o comunicare bună și apreciez comunicarea Olguței Vasilescu care este purtător de cuvânt, a celorlalți colegi, dar cred că în campanie electorală întotdeauna trebuie să întărim comunicarea", a explicat Viorica Dăncilă.

+++

Anca Alexandrescu a fost omul trimis de Liviu Dragnea să supravegheze activitatea Guvernului, fiind numită consilier onorific al premierului la data de 1 februarie 2018. 

Alexandrescu este fosta soție a jurnalistului Dan Andornic, iar în trecut s-a ocupat de comunicare în Guvernul Năstase și Ponta, ulterior fiind și consiliera liderului PSD, Liviu Dragnea.