Premierul Viorica Dăncilă a spus că și-ar dori o femeie pentru postul de comisar european rezervat României.

Dăncilă a spus că, în ședința de marți a Comitetului Executiv al PSD, vor fi făcute mai multe propuneri privind postul de comisar european, dar ea, personal, și-ar dori să fie aleasă o femeie.

Premierul a precizat că în urmă cu o zi a discutat la telefon cu șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, despre nominalizarea unui nou candidat pentru postul de comisar european, nu și despre schimbarea portofoliului Transporturi, alocat României.

Întrebată dacă Mihai Fifor ar putea fi propus de PSD pentru postul de comisar, Viorica Dăncilă a răspus: „Este un candidat potrivit, pot fi și alții”, transmite HotNews.

Comitetul Executiv al PSD se reunește marți, de la ora 16.00, după ce Rovana Plumb a fost respinsă de Comisia Juridică a Parlamentului European pentru funcția de comisar european.

Potrivit unor surse din PSD, în interiorul partidului sunt vehiculate ca posibili candidați numele miniștrilor Ramona Mănescu și Eugen Teodorovici, dar și al ambasadorului României la UE, Luminița Odobescu și al fostului ministru Victor Negrescu. Ultimul nume apărut pe lista favoriților este cel al secretarului general al PSD Mihai Fifor.