Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi că Guvernul ia în calcul prelungirea duratei votului pe mai multe zile și extinderea votului prin corespondenţă, dars-ar bucura dacă Iohannis și opoziția ar avea un proiect în acest sens pe care să și-l asume.

"Suntem preocupaţi să răspundem aşteptărilor cetăţenilor și mesajelor transmise de sociatate. Imediat după alegerile europarlamentare am cerut MAI şi MAE să analizeze organizarea şi desfăşurarea votului, ce nu a mers bine şi care sunt soluţiile pentru a asigura dreptul la vot. Avem în lucru, într-un stadiu avansat, un pachet avansat de măsuri pentru procesul electoral, astfel încât cetățenii din țară și din afara granițelor să își poată exercita dreptul la vot în condții cât mai bune. Luăm în calcul prelungirea duratei votului pe mai multe zile, extinderea votului prin corespondenţă şi orice alte măsuri care este să contribuie la o mai bunî desfășurare a procesului de vot" , a declarat Viorica Dăncilă, la începutul ședinței de Guvern.

Ea a mai transmis că s-ar bucura dacă Iohannis și opoziția ar avea un proiect concret pe care să şi-l asume, iar Guvernul va finanța înființarea secțiilor e vot suplimentare, dacă este cazul.

"Ne-am bucura dacă din partea prşedintelui României şi a partidelor de opoziţie am avea un proiect concret pe care să şi-l asume şi să rezolve problemele din Diaspora, pentru că cel mai uşor e să critici, mai greu este să vii cu soluţii. Dacă opoziția și președintele consideră că este nevoie de suplimentarea secțiilor de votare. Guvernul va oferi finanţarea necesară organizării de noi secţii”, a mai precizat premierul.