Premierul Dăncilă s-a declarat deranjată de faptul că la Bruxelles toate întrebările au fost negative despre România.

”Am discutat cu fiecare dintre președinți, am subliniat de fiecare dată că doresc independența justiției, vreau ca lupta anti-corupție să continue, voi face tot posibilul pentru acest lucru. I-am rugat pe oficiali ca atunci când vor informații să le ia de la Guvernul României. Punctul, dacă se crede că sunt probleme, să discutăm punctual, pentru a putea îndrepta dacă este nevoie. Cred că această dimensiune europeană pe care vreau să o dau Guvernului ne va ajuta să explicăm ceea ce vrem să facem” a declarat la Antena 3 premierul Viorica Dăncilă.

 Fosta eurodeputată a reluată teza dezinformării Bruxellesului.

”Încerc să informez eu corect. Nouă ani de zile am văzut dezinformările, reaua-credință, care au dus la critici adresate României. Chiar dacă este o problemă am fost adeptul să o rezolvăm în interior. Ceea ce este nedrept și voi lupta pentru asta, voi informa corect liderii europeni, acolo unde există nemulțumiri i-am rugat să ne întrebe, să mă sune, eu voi da toate informațiile în mod transparent. Poate nu a fost mereu o astfel de legătură și alții au profitat și au dat informații denaturate”, a spus Dăncilă.

Ea a fost supărată de întrebările care i-au fost puse în timpul vizitei la instituțiile UE

”S-a dorit această percepție negativă despre România. Ceea ce m-a supărat a fost că toate întrebările au fost negative despre România. Totul a fost legat de ceea ce au vrut unii să creioneze despre România. Am răspuns ceea ce cred că trebuie să fie corect: justiția să fie liberă, dar cetățenii apărați. Oamenii trebuie să aibă încredere în justiție. În același timp, cred că niciun om politic, nimeni, nimeni nu trebuie să intervină în justiție” a susținut premierul.