Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, luni, că îi va cere ministrului Justiției, Tudorel Toader, să se întoarcă mai repede în țară, pentru a se lămuri informațiile recent apărute în spațiul public legate de DNA.

UPDATE

Într-o intervenție telefonică la Antena 3,ministrul Toader a declarat că nu are rost să sesizeze Inspecția Judiciară, "pentru că, dacă am sesiza, mi-ar prelungi cu mult, ar trebui să așteptăm rezultatele".

"Dacă lucrurile stau așa este foarte bine ca românii să cunoască adevărata față a modului în care uneori se face activitatea de urmărire penală. Ca românii să vadă modul în care se respectă sau ceea ce Constituția spune, prezumția de nevinovăție", a afirmat Tudorel Toader, care nu a vrut să spună dacă raportul așteptat de mult timp va propune măsura revocării Laurei Codruța Kovesi.

***

"Trebuie făcut tot ce este posibil ca să lămurim informațiile care au apărut", a declarat Dăncilă, conform Agerpres.

Scandalul a izbucnit după ce Antena 3 a difuzat duminică seară înregistrări furnizate de Vlad Cosma din care rezulta că i s-ar fi cerut să planteze probe pentru un dosar vizându-i pe Sebastian Ghiță și Victor Ponta.

Potrivit agendei publicată pe site-ul Ministerului Justiției, el participă, în perioada 11-17 februarie, la reuniunea cu tema: ”Aprofundare tehnică în domeniul regenerării urbane” care are loc la Tokyo, în Japonia.