Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, luni, că îi va cere ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, să se întoarcă mai repede în ţară, pentru a se lămuri informaţiile recent apărute în spaţiul public legate de DNA.

UPDATE

Într-o intervenţie telefonică la Antena 3,ministrul Toader a declarat că nu are rost să sesizeze Inspecţia Judiciară, "pentru că, dacă am sesiza, mi-ar prelungi cu mult, ar trebui să aşteptăm rezultatele".

"Dacă lucrurile stau aşa este foarte bine ca românii să cunoască adevărata faţă a modului în care uneori se face activitatea de urmărire penală. Ca românii să vadă modul în care se respectă sau ceea ce Constituţia spune, prezumţia de nevinovăţie", a afirmat Tudorel Toader, care nu a vrut să spună dacă raportul aşteptat de mult timp va propune măsura revocării Laurei Codruţa Kovesi.

***

"Trebuie făcut tot ce este posibil ca să lămurim informaţiile care au apărut", a declarat Dăncilă, conform Agerpres.

Scandalul a izbucnit după ce Antena 3 a difuzat duminică seară înregistrări furnizate de Vlad Cosma din care rezulta că i s-ar fi cerut să planteze probe pentru un dosar vizându-i pe Sebastian Ghiţă şi Victor Ponta.

Potrivit agendei publicată pe site-ul Ministerului Justiţiei, el participă, în perioada 11-17 februarie, la reuniunea cu tema: ”Aprofundare tehnică în domeniul regenerării urbane” care are loc la Tokyo, în Japonia.