Viorica Dăncilă a anunțat marți că prima sarcină a lui Mihai Fifor e solicitarea de urgență a unor verificări pentru a analiza modul de funcționare a inspectoratelor de poliție.

"Prima sarcină a lui Mihai Fifor este solicitarea de urgență, în toate județele țării, verificări privind modul de funcționare a inspectoratelor de poliție, a modului în care sunt respectate procedurile de intervenție în situațiile de urgenă”, a declarat premierul Viorica Dăncilă la sediul Ministerului de Interne.

"Românii trebuie să continue să creadă în MAI și trebuie să luăm măsurile care se impun pentru a avea mai multă eficiență”, a spus premierul, promițând pedepsirea drastică a celor vinovați de moartea Alexandrei.

"România nu e țara criminalilor, proxeneților, violatorilor. Nu voi permite să se lipească această etichetă", a mai spus Dăncilă, cerând consens și renunțarea la declarațiile politice. 

Viorica Dăncilă a anunțat că are "toată disponibilitatea" de a convoca Parlamentul într-o sesiune extraordinară și de a da o OUG care să reglementeze deficiențele de la MAI și de la alte instituții ale statului.