Premierul Viorica Dăncilă susține că opoziția va rămâne "o adunătură de interese, oportunism și ipocrizie" și că nu vor reuși să adune suficiente voturi pentru a dărâma Guvernul prin moțiune de cenzură.

"Am constatat că opoziția, realmente, fuge de propria moțiune. Singurul lucru pe care cei din opoziție au reușit să îl demonstreze până acum este că nu au numărul suficient de voturi pentru moțiune. O demonstrează cele 194 de voturi exprimate astăzi în Parlament. Vreau să fie foarte clar: nu PSD trebuie să adune voturi, opoziția trebuie să își asigure 233 de voturi împotriva acestui Guvern, și adevărul este că nu există aceste voturi. (...) Să înțelegem că pentru parlamentarii opoziției România nu se reconstruiește în weekend? Este prea mare deranjul să sacrifice o zi de sâmbătă pentru acest vot pe care atât de tare spun că și-l doresc? Nu erau cei din PNL care voiau ca ziua de sâmbătă să fie lucrătoare?", a declarat Viorica Dăncilă, la sediul central al PSD.

Ea le-a transmis celor din opoziție să se uite în ochii votanților și să spună că în weekend "nu mișcă niciun deget pentru a decide soarta țării". 

De asemenea, Dăncilă i-a acuzat că vor rămâne în continuare "o adunătură de interese, oportunism și ipocrizie, care nu vrea, nu poate și nu știe să guverneze în mod real".