Președintele PSD, Viorica Dăncilă, a anunțat că majoritatea social-democraților au decis că nu este oportună cooptarea Pro România la guvernare, Alianța actuală fiind deja "puternică".

"Marea majoritate a colegilor au decis că nu este oportună cooptarea Pro România la guvernare. Noi avem o Alianță puternică cu care a pornit la drum și vrem să continuăm până în 2020", a declarat Viorica Dăncilă.

Ea a spus că a discutat cu Victor Ponta despre susținerea PSD de către Pro România, dar declarațiile lui Ponta din spațiul public "au nemulțumit PSD și aceste lucruri au condus la această reticență de a coopta Pro România la guvernare".

Dăncilă a mai precizat că Ponta a lansat ipoteza de a intra la guvernare, dar nu au fost discuții care să se finalizeze cu un protocol, cu o soluție pentru venirea la guvernare.

Purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian, a declarat vineri că partidul său a propus PSD ca din cei 19 miniștri, patru să aparțină ALDE și patru formațiunii Pro România.

În aceeași zi, premierul Viorica Dăncilă, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, și președintele Pro România, Victor Ponta, au discutat despre coaliția de guvernare PSD-ALDE și în ce formulă va merge aceasta mai departe, după ce Tăriceanu și Ponta au anunțat miercuri intenția de a forma o alianță.