După ce a creat probleme în relațiile României cu statele arabe, Viorica Dăncilă susține că a repus România pe harta lumii.

"În privința anunțului mutării ambasadei din Israel la Ierusalim, cred că am făcut ceea ce e corect, România trebuie să aibă propriul punct de vedere pentru a fi respectată. Apropierea noastră de SUA și Israel este foarte importantă, nu înseamnă că vom avea o poziție împotriva UE, ci va fi una complementară. Afirmațiile lui Iohannis aduc prejudicii de imagini României, nu e prima dată. Când are ceva de reproșat, când jignește, nu trebuie să iasă cu reacții publice. Nu e vina mea că regele Iordaniei nu a mai venit. Președintele putea să îl sune să îi spună că nu este de acord, pentru că regele e omologul președintelui, nu al premierului”, a declarat premierul marți seara la România TV.

”România are o șansă pe care nu trebuie să o piardă. Dincolo de interesele personale este prima oară când un premier este primit de speakerul Camerei Reprezentanților, după 10 ani. Toți vor să vină în România", a mai declarat Dăncilă, adăugând că întrevederile pe care le-a avut cu oficiali americani în cadrul vizitei efectuate în SUA în perioada 23-26 martie "au repus România pe harta mondială".

Regele Iordaniei și-a anulat vizita în România după ce Dăncilă a afirmat în SUA că va muta ambasada României de la Tel Aviv la Ierusalim.