Premierul spune că nu are de ce să demisioneze, pentru că a avut rezultate bune în cele trei luni de guvernare.

”Nu văd niciun motiv să demisionez atâta timp cât am susținerea coaliției de guvernare, atâta timp cât cred că în cele trei luni am avut rezultate bune. Nu văd niciun motiv ca să-mi depun demisia. Nu mă afectează retragerea încrederii, dar e un gest și o declarație care nu își aveau locul acum, cred că acest mod de lucru poate duce la o slăbire a încrederii pe plan extern, și cred că acest lucru nu trebuia făcut. Dincolo de interesele personale, supărări, dincolo de frustrări, trebuie să dăm dovadă de responsabilitate, iar toate țările trebuie să vadă în România o țară stabilă în care pot să investească, în care să vină cu încredere și care să fie un partener de încredere pentru orice stat", a declarat vineri seara, la România TV, Viorica Dăncilă.

Premierul Dăncilă susține că a refuzat să se prezinte la Cotroceni la invitația președintelui Klaus Iohannis, pentru că tonul folosit de șeful statului a fost unul nepotrivit.

"M-au jignit aprecierile peiorative ale președintelui, dar nu numai ce a spus președintele în această zi. Și înainte, aprecierile președintelui, modul de exprimare al președintelui m-au jignit, și acesta a fost și motivul pentru care astăzi nu am mers la Cotroceni. Am încercat să comunic direct cu președintele. Așa cum am spus încă de la învestirea mea, am încercat să păstrez echilibrul, să am o bună cooperare interinstituțională. Am sunat azi pentru a-i comunica președintelui, să am o discuție cu dânsul. Mi s-a spus că este într-o întâlnire și că nu poate răspunde și că această întrunire va dura până la ora 11:00. Atunci am comunicat că nu o să mă prezint la Cotroceni astăzi la întâlnire. Am sperat ca președintele să sune și să discutăm acest aspect, dar reacția președintelui a fost o reacție publică pe care am văzut-o cu toții", a explicat ea.

Susținând că președintele a chemat-o "să o certe ca pe un elev", Dăncilă e decisă să meargă mai departe: ”Președintele nu are atribuții în a demite un prim-ministru. (...) Dacă domnul președinte nu mai poate coopera cu Guvernul, acest lucru este un lucru extrem de grav (...) Eu cred că domnul președinte trebuie să se mai gândească".