Premierul Viorica Dăncilă susține că are probleme importante decât să meargă în fața Parlamentului pentru remanierea Guvernului.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat sâmbătă, după ședința CEx PSD, că votul privind remanierea în Parlament nu are vreo legătură cu schimbarea Guvernului, iar singura formulă de a pleca un Cabinet de la Palatul Victoria este prin moțiune de cenzură, relatează Mediafax.

"Nu este vorba despre un vot de încredere. Dacă nu trece remanierea, rămâne guvernul în forma veche, nu presupune schimbarea guvernului. Majoritatea din Parlament nu mai este reprezentată atunci când trece o moțiune de cenzură pentru că s-ar putea ca dintre ministrii propuși unii să nu fie de acord, când ai moțiune înseamnă că nu mai avem majoritate și trebuie să ieșim de la guvernare", a spus Viorica Dăncilă, la Mamaia.

Întrebată de ce nu se grăbește să meargă cu Cabinetul în Parlament, Dăncilă a spus: "Avem probleme importante, altele decât să mergem în fața Parlamentului. Nu văd de ce atâta grabă să mergem în Parlament. Activitatea Guvernului este blocată decât dacă (sic!) domnul președinte nu nominalizează interimari la cele 3 portofolii. Deocamdată nu suntem blocați, să vedem ce se întâmplă. Pornesc de la buna-credință că dl. președinte va nominaliza cei 3 miniștri care să asigure interimatul".