Premierul a susținut că e îngrijorată și că îi va solicita ministrului Justiției să iasă cu o declaraţie publică referitoare la ultimele informaţii apărute în spaţiul public legate de DNA.

Întrebată dacă Laura Codruţa Kovesi mai poate conduce DNA, premierul Viorica Dăncilă a declarat: "Nu cred că pot eu să spun dacă cineva poate sau nu mai poate conduce DNA. Cetăţenii trebuie în continuare să aibă încredere în instituţiile statului, trebuie să aibă încredere în justiţie. Nu trebuie să vorbim despre întreaga justiţie, să acuzăm întreaga justiţie, dar trebuie să redăm credibilitatea oamenilor în justiţie", scrie Agerpres.

Viorica Dăncilă a adăugat că este îngrijorată şi nu se simte confortabil atât timp cât "pot fi făcute probe pentru un prim-ministru".

"Eu, ca prim-ministru, sunt îngrijorată şi nu mă simt confortabil, aşa cum am spus, în momentul în care am văzut că pot fi făcute probe pentru un prim-ministru", a spus aceasta.

Întrebată dacă se referă la un posibil dosar al său, în acest context, premierul a arătat că "orice este posibil"."Orice e posibil, dacă acolo a existat un precedent, poate exista şi al doilea precedent, dar eu cred că toate aceste detalii le poate da cineva care este îndreptăţit să o facă, adică ministrul Justiţiei", a mai declarat premierul.

Procurorul-șef al DNA a negat acuzațiile lansate de fostul procuror Mihaiela Iorga, care a susținut că Laura-Codruța Kovesi i-ar fi cerut să urgenteze un dosar privind un premier.