Premierul Viorica Dăncilă aplică o strategie des folosită de liderii PSD: de a-și ține parlamentarii în bănci pentru a se feri de eventuale trădări la vot.

"Va intra în sală PSD, nu va vota. Ei trebuie să-şi asigure cele 233 de voturi  «pentru». Cvorumul îl vom asigura, pentru că noi am vrut ca această moţiune să fie votată mult mai devreme. Am văzut dorinţa Opoziţiei de a da jos Guvernul, dar atunci când am vrut ca moţiunea să fie votată sâmbătă, am văzut aceeaşi Opoziţie, care mai înainte spunea că orice oră, orice zi cu acest Guvern este o zi pierdută, că nu a vrut. Eu înţeleg, sâmbăta şi duminica nu lucrează. Şi atunci cum vor să aibă guvernarea, dacă sâmbăta şi duminica nu lucrează, seara după ora 18:00 au somnul de frumuseţe şi nu pot să lucreze? Deci, am văzut o totală neseriozitate. Am văzut că s-au bucurat atunci când moţiunea a mai fost amânată cu aproape o săptămână şi atunci mă gândesc: care este scopul şi ce urmăresc de fapt?", a declarat miercuri seara, la Antena 3, premierul Viorica Dăncilă.

Ea a avut miercuri seara o ultimă întâlnire cu deputaţii şi senatorii social-democrați și susține că toți sunt ”relaxaţi”: ”Am luat în calcul toate scenariile, deşi cu toţii au convingerea că mâine moţiunea nu va trece".

”Sunt foarte implicaţi şi că toţi colegii, toate colegele mâine speră, au convingerea că moţiunea nu va trece. Au vorbit cu colegii lor din alte partide politice, fiecare a avut un dialog, un dialog ca între colegi şi întăreşte convingerea că moţiunea nu va trece", a spus Dăncilă.

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă va fi dezbătută şi votată joi în Parlament. Pentru a trece, moțiunea de cenzură trebuie votată de 233 de parlamentari.