Premierul Viorica Dăncilă aplică o strategie des folosită de liderii PSD: de a-și ține parlamentarii în bănci pentru a se feri de eventuale trădări la vot.

"Va intra în sală PSD, nu va vota. Ei trebuie să-și asigure cele 233 de voturi  «pentru». Cvorumul îl vom asigura, pentru că noi am vrut ca această moțiune să fie votată mult mai devreme. Am văzut dorința Opoziției de a da jos Guvernul, dar atunci când am vrut ca moțiunea să fie votată sâmbătă, am văzut aceeași Opoziție, care mai înainte spunea că orice oră, orice zi cu acest Guvern este o zi pierdută, că nu a vrut. Eu înțeleg, sâmbăta și duminica nu lucrează. Și atunci cum vor să aibă guvernarea, dacă sâmbăta și duminica nu lucrează, seara după ora 18:00 au somnul de frumusețe și nu pot să lucreze? Deci, am văzut o totală neseriozitate. Am văzut că s-au bucurat atunci când moțiunea a mai fost amânată cu aproape o săptămână și atunci mă gândesc: care este scopul și ce urmăresc de fapt?", a declarat miercuri seara, la Antena 3, premierul Viorica Dăncilă.

Ea a avut miercuri seara o ultimă întâlnire cu deputații și senatorii social-democrați și susține că toți sunt ”relaxați”: ”Am luat în calcul toate scenariile, deși cu toții au convingerea că mâine moțiunea nu va trece".

”Sunt foarte implicați și că toți colegii, toate colegele mâine speră, au convingerea că moțiunea nu va trece. Au vorbit cu colegii lor din alte partide politice, fiecare a avut un dialog, un dialog ca între colegi și întărește convingerea că moțiunea nu va trece", a spus Dăncilă.

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă va fi dezbătută și votată joi în Parlament. Pentru a trece, moțiunea de cenzură trebuie votată de 233 de parlamentari.