Fostul premier Viorica Dăncilă afirmă că Liviu Dragnea a făcut presiuni pentru adoptarea amnistiei și grațierii de către Guvern, dar ce nu a înțeles el este că ea a fost "premierul României, nu sluga lui".

"Confirm din nou: au fost presiuni din partea domnului Dragnea pe tema amnistiei și grațierii. Timp de mai multe luni de zile au venit direct și indirect sugestii, recomandări, idei, pe care însă le-am respins. Domnul Dragnea n-a primit bine aceste refuzuri și-l enerva probabil faptul că nu mă poate manevra. Probabil că domnul Dragnea n-a înțeles un lucru: că eram premierul României, nu sluga lui. Am ținut să onorez funcția și să-mi fac datoria față de români", a scris Viorica Dăncilă pe pagina ei de Facebook.

Ea a mai scris că nu a dat nicio ordonanță de urgență pe justiție cât a fost premier și nici nu a avut niciodată vreo inițiativă pro-amnistie și pro-grațiere, dar este sigură că "acest lucru l-a iritat pe domnul Liviu Dragnea, dar am considerat că interesul României primează". 

Reacția Vioricăi Dăncilă vine după ce Liviu Dragnea, aflat în arest la Penitenciarul Rahova, a povestit într-un interviu pentru Realitatea PLUS cum au decurs discuțiile despre amnistie și grațiere în vremea când era șeful PSD.

"Acum, despre amnistie și grațiere, prima discuție cu doamna Dăncilă eu am avut-o în februarie-martie, nu mai țin minte exact, 2018, pe Valea Prahovei, într-o duminică după-amiază sau sâmbătă, eram acolo cu familiile și tocmai se însera, era zăpadă și mi-a zis: domnul președinte, aș vrea să ieșim puțin afară să vorbim ceva. Am ieșit și mi-a spus că e hotărâtă să dea amnistie. Ordonanță de amnistie. Bine. I-am spus să se gândească bine, să țină cont de faptul că eu nu i-am pus o astfel de condiție atunci când a fost propusă pentru funcția de prim-ministru și nu am avut o discuție pe această temă până în momentul ăla, când ea mi-a spus că ea vrea să dea acea ordonanță, completând că ea cât a fost europarlamentar a fost foarte activă și a avut foarte multe poziții în legătură cu nedreptățile din justiție și a avut multe dosare care au fost contrafăcute și că trebuie să existe în România un moment zero și că nu îi tremură genunchii. Și am spus: Viorica, sunt decizii ale tale, dacă ți le asumi, bine, dacă nu, e în regulă. Dar reține că eu nu îți cer, nu fac presiuni, nu am discutat despre așa ceva și nu vreau să mai discut. Deci, nu se poate vorbi despre presiune. A, că ulterior, peste câteva luni, venea și îmi spunea nu mai vreau să dau amnistie. E în regulă. Peste alte câteva luni iar venea și îmi spunea: cred că trebuie să dau amnistie. Eu nu stau să intru în dicuții din astea cu doamna Dăncilă, cu domnul Toader, sincer, chiar nu mă interesează. Acești doi oameni sunt un capitol încheiat pentru mine”, susține Dragnea.