Premierul Viorica Dăncilă a anunțat miercuri seară că a avut o discuție telefonică cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, iar pe agenda discuțiilor s-a aflat și organizarea unei ședințe comune a guvernelor României și Israelului.

"Am avut o discuție telefonică cu domnul prim-ministru Netanyahu, l-am felicitat și am vorbit despre ședința comună de guvern. Se va realiza această ședință de guvern, ne va sprijini și domnul ambasador, este o ședință importantă pentru noi, este o ședință care leagă și mai mult statele noastre, care ne ajută să îmbunătățim relațiile bilaterale economice și comerciale și aș putea spune că este o ședință în care se întâlnesc prietenii. Deci această ședință va avea loc, urmează să stabilim în curând data", a declarat Viorica Dăncilă la Antena 3.

Dăncilă a mai spus că trebuie să aștepte formarea noului Guvern condus de Benjamin Netanyahu.

"Trebuie să așteptăm formarea Guvernului (Israelului - n.r.). După formarea Guvernului, domnul prim-ministru a spus că va fi primul eveniment pe care îl vom avea în comun", a adăugat Dăncilă. 

+++

Pe 10 aprilie, premierul Benjamin Netanyahu a câștigat alegerile generale, fiind premierul cu cele mai multe mandate din istoria de 71 de ani a Statului Israel.

Aflat la putere din 2009, Netanyahu a luptat pentru supraviețuirea sa politică într-o cursă electorală strânsă, văzută în Israel ca un test pentru premierul confruntat cu acuzații de corupție, fiind acuzat în trei dosare.