Premierul Viorica Dăncilă a anunţat miercuri seară că a avut o discuţie telefonică cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, iar pe agenda discuțiilor s-a aflat și organizarea unei ședințe comune a guvernelor României și Israelului.

"Am avut o discuţie telefonică cu domnul prim-ministru Netanyahu, l-am felicitat şi am vorbit despre şedinţa comună de guvern. Se va realiza această şedinţă de guvern, ne va sprijini şi domnul ambasador, este o şedinţă importantă pentru noi, este o şedinţă care leagă şi mai mult statele noastre, care ne ajută să îmbunătăţim relaţiile bilaterale economice şi comerciale şi aş putea spune că este o şedinţă în care se întâlnesc prietenii. Deci această şedinţă va avea loc, urmează să stabilim în curând data", a declarat Viorica Dăncilă la Antena 3.

Dăncilă a mai spus că trebuie să aștepte formarea noului Guvern condus de Benjamin Netanyahu.

"Trebuie să aşteptăm formarea Guvernului (Israelului - n.r.). După formarea Guvernului, domnul prim-ministru a spus că va fi primul eveniment pe care îl vom avea în comun", a adăugat Dăncilă. 

+++

Pe 10 aprilie, premierul Benjamin Netanyahu a câștigat alegerile generale, fiind premierul cu cele mai multe mandate din istoria de 71 de ani a Statului Israel.

Aflat la putere din 2009, Netanyahu a luptat pentru supraviețuirea sa politică într-o cursă electorală strânsă, văzută în Israel ca un test pentru premierul confruntat cu acuzații de corupție, fiind acuzat în trei dosare.