Premierul Dăncilă a spus că a fost deranjată de faptul că președintele Iohannis nu a adus deloc în discuție Guvernul atunci când a lăudat activitatea României pentru Președinția Consiliului UE.

„Am văzut că a lăudat președinția României, dar nu a spus nimic de Guvern. Deși domnul Iohannis știe că au fost făcute eforturi uriașe din partea miniștrilor. Această apreciere a domnului Iohannis arată faptul că atunci când noi am spus, la început, că suntem pregătiți, am avut dreptate...Toți au recunoscut că s-a gestionat foarte bine președinția de către Guvernul României. Chiar și lideri și alte state au apreciat modul în care România a deținut Președinția Consiliului UE. Se va vorbi foarte bine despre România. Dar mă așteptam, pentru corectitudine, Iohannis să spună și de Guvernul României”, a declarat duminică seara, la Antena 3, Dăncilă.

„L-aș lăsa corigent pe domnul președinte vizavi de contribuția la președinția Consiliului UE. Nu am colaborat pe niciun dosar important european”, a mai spus premierul.