Premierul Viorica Dăncilă a spus că guvernele din România și Israel sunt în negocieri avansate privind parteneriatul în domeniul noilor tehnologii, „menit să stimuleze interesul reciproc al comunității de afaceri din cele două țări”.

„În ceea ce privește cooperarea României cu Israelul, suntem interesați să fructificăm la maximum potențialul existent în domeniul economic și ne dorim să atragem în viitor cât mai mulți investitori din Israel în România. Un bun exemplu de cooperare cu Statul Israel, care va ajuta la valorificarea acestui potențial, sunt negocierile avansate privind parteneriatul în domeniul noilor tehnologii, menit să stimuleze interesul reciproc al comunității de afaceri din cele două țări”, a spus Dăncilă în cadrul unei declarații de presă comune cu președintele sârb, Aleksandar Vucic, și premierii Bulgariei - Boiko Borisov, Greciei - Alexis Tsipras și Israelului - Benjamin Netanyahu.

„Există teme importante pe care le putem discuta împreună cu prim-ministrul israelian, cum ar fi cooperarea în domeniul energiei, lupta împotriva terorismului, a criminalității cibernetice, precum și susținerea de către Israel a unor proiecte de conectivitate regională”, a adăugat premierul român, potrivit Agerpres.

Dăncilă a precizat că reuniunea cu cei patru lideri de la Varna „a oferit un bun prilej de a reconfirma sprijinul nostru comun pentru consolidarea Uniunii, pentru consolidarea relațiilor și a Parteneriatului strategic între România și Israel de o manieră care să întărească unitatea, solidaritatea și coeziunea la nivel european”.

De asemenea, Dăncilă s-a referit și la relațiile bilaterale ale României cu Grecia, precizând că este necesară consolidarea tendinței ascendente în cadrul schimburilor comerciale. „Amplificarea și diversificarea cooperării sectoriale rămân subiecte cheie ale agendei bilaterale, având drept factori catalizatori acțiunile de cooperare economică, dar și proiectele de investiții", a afirmat Dăncilă.