Premierul Viorica Dăncilă s-a răzgândit, astfe că, după ce spus că va merge la referendum pentru că este o susținătoare a statului de drept, vineri seară a anunțat că nu va mai vota.

"După cum știți, eram pregătită să votez la referendum. Nu pentru că aș fi fost de acord cu domnul Iohannis, ci pentru că sunt un om al dialogului, care a dovedit, de fiecare dată, deschidere pentru a asculta argumentele tuturor. Ultimele intervenții publice ale președintelui au arătat că acțiunile domniei sale nu au nicio legătură cu binele românilor și al României, ci doar cu interesele politice ale partidului pe care il reprezintă și cu ambițiile sale personale care l-au îndepărtat total de la rolul său constituțional!", a declarat Viorica Dăncilă pentru Antena 3.

Ea a mai spus că președintele este părtinitor și oamenii s-au săturat de scandal. 

"Acțiunile părtinitoare ale președintelui Iohannis din ultimul timp denotă disperare în speranța că mai obține un mandat! Am fost in teritoriu si am vorbit cu oamenii. Românii s-au săturat de scandal, ură și dezbinare, românii vor proiecte și soluții. Rămân fidelă convingerilor mele politice și partidului din care fac parte cu mândrie de 23 de ani și vreau să le transmit românilor că nu voi vota la referendum", a mai spus premierul.

Cu toate acestea, miercuri, la Bacău, Viorica Dăncilă a declarat că va vota duminică și la europarlamentare, și la referendum "pentru imaginea României, pentru câștigarea demnității României".

"Așa cum am spus de fiecare dată, sunt un susținător al statului de drept, al independenței justiției, dar și al drepturilor cetățenilor, pentru că și acest lucru trebuie să îl avem în vedere de fiecare dată și între toate trebuie să existe un echilibru”, susținea Dăncilă.