Premierul Viorica Dăncilă a declarat că pentru PSD condamnarea lui Liviu Dragnea reprezintă un moment dificil. Ea a dat asigurări că în PSD nu există tabere și partidul va ieși mai unit.

"Indiferent de sentimentele față de Liviu Dragnea, vă dați seama că pentru PSD condamnarea președintelui în funcție reprezintă un moment dificil, așa cum ar reprezenta pentru orice partid. Uman vorbind, este o dramă atât pentru el ca persoană, cât și pentru familia lui, iar în calitate de colegi de partid suntem alături de dumnealui și de familia sa", a declarat premierul Viorica Dăncilă, înconjurată de numeroși lideri ai PSD și membri ai Guvernului, în contrast cu modul în care Liviu Dragnea a ieșit singur duminică seara, după alegerile europarlamentare pierdute de PSD.

Dăncilă a spus că social-democrații nu vor comenta în niciun fel decizia instanței.

"Suntem un partid unit în momentele dificile, PSD a strâns rândurile, așa vom face și de acum încolo, mâine am convocat Biroul Permanent Național la ora 11:00, Comitet Executiv la ora 18:00. Împreună vom lua deciziile, împreună vom vedea unde am greșit, care sunt pașii pe care trebuie să-i facem", a mai spus premierul.


Dăncilă a reiterat faptul că nu-și va da demisia, indiferent de solicitările unor sau altora: "Vom respecta decizia luată în Parlament în urma unei moțiuni de cenzură, dacă aceasta va fi depusă. Suntem un partid responsabil, avem o guvernare responsabilă, ne dăm seama că e importantă stabilitatea țării, e important faptul că încă deținem Președinția rotativă a Consiliului UE".

Dăncilă a mulțumit alegătorilor: "Vom face o analiză să vedem unde am greșit și  vom veni cu soluții astfel încât să recâștigăm electoratul, cum să luăm cele mai bune măsuri și cred că una dintre cele mai bune măsuri e să continuăm programul de guvernare”.

Ea i-a asigurat pe primari că va continua programele începute, PNDL 1 și 2, Fondul de Dezvoltare și Investiții.

Totodată, Dăncilă a declarat că nu există tabere în PSD: "Discuțiile le vom avea în partid, chiar dacă unele din discuții vor fi contradictorii, vom ieși mult mai uniți, așa cum trebuie să fie într-un partid care are responsabilitatea guvernării".

La finalul declarației, premierul a anunțat că, în calitate de președinte executiv, preia funcția de președinte interimar, după condamnarea lui Liviu Dragnea.