Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi că Guvernul va sesiza vineri Curtea Constituţională, după ce preşedintele Klaus Iohannis nu a semnat decretele pentru înlocuirea miniştrilor la Transporturi şi Dezvoltare.

După o discuţie la Parlament cu liderul PSD, Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă a afirmat că a discutat astăzi la telefon cu preşedintele Klaus Iohannis referitor la această situaţie.

Şeful statului i-a transmis că încă mai analizează şi nu va lua o decizie până săptămâna viitoare.

Întrebată dacă preşedintele încalcă Legea fundamentală prin refuzul de a semna numirea Olguţei Vasilescu la Dezvoltare şi a lui Mircea Drăghici la Transporturi, premierul a răspuns că nu ştie, dar că, probabil, se va documenta pentru nu o încălca.

Miercuri, preşedintele Klaus Iohannis declarase că PSD ar trebui să vină cu persoane pregătite: "Avem guvernare după guvernare PSD-istă slabă, foarte slabă. În loc să vină cu oameni pregătiţi, şi-au dat seama că nu reuşesc şi încearcă prin aceste veşnice schimbări să creeze impresia că se îmbunătăţeşte guvernarea. Au intrat într-un fel de circ. Nu acesta este scopul remanierilor şi nu acesta este scopul guvernării. Nu sunt de acord să se continue în acest circ”.

Lucian Şova şi-a dat demisia din funcţia de ministru al Transporturilor, dar ea nu a fost acceptată de preşedinte, astfel că social-democratul a rămas la minister şi, astăzi, a spus că nu pleacă până nu apare un decret prezidenţial prin care să fie numit un înlocuitor.