Viorica Dăncilă susține că-i va da afară pe cei cinci social-democrați care au votat moțiunea de cenzură, dar și pe cei care vor negocia în afara partidului.

”Mai bine mai puțini oameni decât să avem trădători în PSD. Voi cere vot în CEx pentru a elimina trădătorii din PSD. Preferăm să rămânem mai puțini, dar să rămână oamenii de bun simț și cu frica lui Dumnezeu ... Avem și listă cu politicienii care au votat împotriva Guvernului. Au fost cinci voturi”, a declarat joi seara, la România TV, Viorica Dăncilă. 

Întrebată dacă știe de o întâlnire dintre Marcel Ciolacu, Paul Stănescu și Victor Ponta, Dăncilă a răspuns: "Eu vă garantez un lucru. Că toți cei care vor face negocieri cu Victor Ponta, vor pleca la Victor Ponta. Poate că această reformă presupune tocmai să eliminăm trădătorii, cred că la asta s-a referit domnul Ciolacu ... Acest partid a pierdut pentru că au existat trădători mereu în interiorul partidului. Toți cei care vor trăda să plece. Noi vom merge înainte".


Viorica Dăncilă a lansat un atac dur și la adresa Ramonei Mănescu, pe care a acuzat-o că a lucrat la Ministerul de Externe împotriva ei.

”În timpul vizitei în SUA doamna Mănescu nu m-a ajutat, nu a stat deloc lângă mine”, a spus Dăncilă, adăugând cp Ramona Mănescu și-a dorit portofoliul de comisar european.

Următorul loc de muncă - la Cotroceni

”Nu stiu încă (unde va merge după moțiunea de cenzură - n.r.). Am muncit în credință și nu mi-am aranjat nimic. Cred că în perioada următoare mă voi axa pe munca în partid. Îmi voi găsi eu ceva după o lună și jumătate. O lună jumătate nu mă duc nicăieri. Nu sunt un om bogat. Voi face campanie alături de cei implicați. Am staff electoral ... Sunt convinsă că vom câștiga prezidențialele. Sper ca apoi locul de muncă să fie la Cotroceni”, a declarat Viorica Dăncilă întrebată ce va face în continuare.

Ea a spus că nu se va autopropune comisar european, așa cum s-a vehiculat:

"Nu am să o fac (să se autopropună comisar european - n.r.). O să merg înainte cu toate greutățile, și cu toate obstacolele și cu toată trădarea ... Legal, sunt premier în exercițiu. Din funcția de premier, să pleci în funcția de comisar... Nu, n-am să plec comisar european, pentru că nu-mi doresc acest lucru. Îmi doresc să rămân alături de partid și acum este un moment greu. Așa cum am venit pe un moment greu, trebuie să fiu în continuare alături de partid. Nu pot să plec și să văd că acest partid va fi desființat de cei care îi vor răul".