La sediul PSD din Băneasa are loc o reuniune de urgență a liderilor social-democraţi, după condamnarea preşedintelui Liviu Dragnea la închisoare cu executare.

Ajuns la sediul PSD, primarul Sectorului 5, Daniel Florea, a declarat că președintele executiv, Viorica Dăncilă, va prelua conducerea interimară a PSD".

"Este cel mai slab rezultat pe care l-a obținut PSD deoarece am greșit foarte mult pe partea de comunicare și am acceptat demonizarea lui Liviu Dragnea. Am primit o lecție foarte dură de la români. Viorica Dăncilă va conduce partidul până la congres. Vom discuta mâine în CEX când va fi congresul", a declarat Daniel Florea. 

***

16:05 Cătălin Rădulescu despre decizia în cazul Dragnea: "O să se bucure cei care au votat ieri şi probabil că oamenii care au primit pensiile mari o să le dea înapoi, că USR şi ceilalţi o să le ceară asta, cei care sunt agricultori o să dea înapoi subvenţiile, pensionarii la fel, salariaţii. Şi să le fie bine cu cei pe care i-au votat. Se vede foarte clar că există o execuţie a anilor ’50, au fost toţi achitaţi sau condamnaţi cu suspendare. Sigur, trebuia dat un exemplu. Rămâneţi voi (jurnaliştii – n.r.) aici, în ţară, cu securiştii".

16:00 "Vom face tot ce este posibil ca PSD să continue idealul social-democrat. PSD a făcut multe lucruri bune pentru România și nu merită să i se întâmple ce i s-a întâmplat", spune Marian Oprişan. Duminică seara, Oprişan i-a cerut lui Dragnea să plece de la conducere, deoarece "a subordonat partidul unor interese personale, a omorât meritocrația în partid".

15:55 Ilan Laufer, consilier al premierului Dăncilă, despre condamnarea lui Dragnea: "Nu e normal ca în 2019 să avem deţinuţi politici".

15:34 "Cu siguranţă, un interimat, după care urmează să ne reorganizăm...Bănuiesc că, dacă îi întrebăm pe adversarii noştri politici, ar trebui să urmeze un haos la PSD şi canibalizare, dar eu cred că se înşală...PSD trebuie să rămână la guvernare, angajamentul nostru faţă de electorat şi votul pe care l-am primit ne obligă să ne ducem mai departe programul aşa cum ne-am angajat, avem obligaţii până ne terminăm guvernarea'',  a declarat pentru Stiripesurse.ro Șerban Nicolae, preşedintele Grupului PSD din Senat.

15:18 Ecaterina Andronescu nu crede că decizia ICCJ de condamnare a lui Liviu Dragnea are legătură cu rezultatul alegerilor europarlamentare de duminică.