Deputatul PSD Daniel Suciu, care a condus ședința de plen de luni în care s-a dezbătut moțiunea simplă împotriva ministrului Muncii, Marius Budăi, a făcut un comentariu nepotrivit la adresa femeilor, iar marți a revenit cu scuze.

Suciu a spus luni de la tribuna oficială că oferă grupului USR un minut în plus pentru dezbateri.

”Pentru echilibrare, chiar dacă domna Țoiu (Oana Țoiu, deputată USR n.r.) mai are un minut de la minorități. Știu că femeile se bucură de orice minut în plus”, a fost comentariul lui Daniel Suciu.

În replică, USR-ista Oana Țoiu i-a transmis să își ia minutul înapoi și să facă ce vrea cu el.

"Am venit în Parlament în calitate de deputată aleasă, nu de colegă a dumneavoastră de glumițe de pahar”, a spus Țoiu.

La ședința de marți dimineață, condusă tot de Daniel Suciu, acesta a transmis: ”Nici de la acel microfon, nici de la acest microfon nu mi-este permis să fac și să folosesc cuvinte, aluzii, propoziții care pot fi considerate ofensatoare, mai ales pentru colegele noastre. Nu am nicio problemă să recunosc că ieri am folosit o asemenea propoziție pe care o regret din tot sufletul. Nu am avut nicio intenție ca ceea ce am spus ieri să fie considerat ofensator. Pentru doamna Țoiu și pentru doamna Alexandru (Violeta Alexandru - n.r.) în special, dar pentru toate colegele pentru acea propoziție, încă odată îmi cer mii de scuze. Nu sunt nici misogin, nici grobian, colegele mele știu acest lucru, dar cred că este o formă de demnitate când greșesc să vin și să spun acest lucru. Vă mulțumesc!”, a transmis Suciu.