Vicepremierul Daniel Suciu a declarat joi, într-o conferință de presă la Arad, că Guvernul își asumă scrisoarea împotriva Laurei Codruța Kovesi transmisă de către ministrul Justiției, Tudorel Toader, către publicația Financial Times.

"Scrisoarea domnului ministru Tudorel Toader reflectă exact realitatea sistemului judiciar din România, este o oglindă a ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani în sistemul judiciar. Este asumată de către Guvernul României, toate informațiile sunt veridice și sunt întru totul de acord cu cele menționate acolo. Până la urmă, cred că absolut toată lumea trebuie să afle ce s-a întâmplat, nu doar o parte sau alta. Nu am văzut pe alții să fie extrem de scandalizați când în DNA exista o secție specială de urmărire a magistraților și această secție a produs peste 3.200 de dosare făcute procurorilor și judecătorilor. Spuneți-mi dumneavoastră dacă acest instrument numit secție specială din DNA nu se poate constitui într-o formă de presiune și de șantajare a unor magistrați", a declarat Daniel Suciu, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă el personal a fost consultat înainte de transmiterea acestei scrisori, vicepremierul a precizat: "Este un document asumat de către Guvernul României, cu asta cred că am răspuns".

Suciu a mai fost întrebat dacă are cunoștințe despre o eventuală plată către Financial Times pentru publicarea scrisorii lui Toader, însă a spus că nu știe să fie vorba de un articol plătit, ci știe doar că a fost trimisă o scrisoare spre publicare.