Vicepremierul Daniel Suciu a declarat joi, într-o conferinţă de presă la Arad, că Guvernul îşi asumă scrisoarea împotriva Laurei Codruţa Kovesi transmisă de către ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, către publicaţia Financial Times.

"Scrisoarea domnului ministru Tudorel Toader reflectă exact realitatea sistemului judiciar din România, este o oglindă a ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani în sistemul judiciar. Este asumată de către Guvernul României, toate informaţiile sunt veridice şi sunt întru totul de acord cu cele menţionate acolo. Până la urmă, cred că absolut toată lumea trebuie să afle ce s-a întâmplat, nu doar o parte sau alta. Nu am văzut pe alţii să fie extrem de scandalizaţi când în DNA exista o secţie specială de urmărire a magistraţilor şi această secţie a produs peste 3.200 de dosare făcute procurorilor şi judecătorilor. Spuneţi-mi dumneavoastră dacă acest instrument numit secţie specială din DNA nu se poate constitui într-o formă de presiune şi de şantajare a unor magistraţi", a declarat Daniel Suciu, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă el personal a fost consultat înainte de transmiterea acestei scrisori, vicepremierul a precizat: "Este un document asumat de către Guvernul României, cu asta cred că am răspuns".

Suciu a mai fost întrebat dacă are cunoştinţe despre o eventuală plată către Financial Times pentru publicarea scrisorii lui Toader, însă a spus că nu ştie să fie vorba de un articol plătit, ci ştie doar că a fost trimisă o scrisoare spre publicare.