Senatorul Daniel Zamfir a anunțat joi seara că demisionează din ALDE, în timp ce Varujan Vosganian a precizat că nu poate susține Guvernul Orban, în pofida declarațiilor făcute de liderul partidului, Călin Popescu-Tăriceanu.

”Mă despart definitiv și irevocabil de domnul Tăriceanu”, a declarat la Antena 3 Daniel Zamfir, acuzându-l pe liderul ALDE că s-a predat și a predat și partidul.

”Din seara asta îmi dau demisia de la ALDE. Plec cu mare amărăciune din acest partid și mă despart definitiv și irevocabil de omul în care am avut cea mai mare încredere (...) Lucrul care mă doare cel mai tare este că ALDE, care a stat trei ani la guvernare, trei ani în care s-a bătut pentru legea salarizării, legea pensiilor și alte măsuri economice bune luate de această guvernare, le anulează acum votând Guvernul Orban.Singurul lucru pe care l-am auzit de la Tăriceanu în legătură cu acest guvern e că sunt prea puține femei în guvern”, a explicat el. 

Călin Popescu-Tăriceanu a anunțat marți după discuțiile cu premierul desemnat, Ludovic Orban, că formațiunea sa va susține noul guvern, după ce președintele PNL a acceptat 12 condiții puse de ALDE. 

Purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian, a precizat însă că el nu are motive suficiente pentru a vota Guvernul PNL.