David Popovici a devenit, la doar 17 ani, campion mondial la proba de înot 200 de metri liber. Politicienii români nu au ratat ocazia să-l felicite, însă cu siguranță s-au făcut că uită promisiunile de investiții în sportul românesc.

Președintele Klaus Iohannis s-a declarat mândru de performanțele adolescentului și a ținut să arate acest lucru printr-un mesaj pe Facebook.

"Felicitări, David Popovici, pentru performanța extraordinară obținută la Campionatul Mondial de natație! Prin ambiția, talentul și perseverența dovedite, ai oferit astăzi multe emoții și bucurii tuturor românilor și ai scris o nouă pagină în istoria sportului românesc. Suntem mândri de tine!", a scris Klaus Iohannis.

Premierul Nicolae Ciucă nu a ratat nici el ocazia să transmită felicitări.

"David Popovici este cel mai nou nume din cartea de aur a sportului românesc! La doar 17 ani, tânărul nostru a câștigat cursa decisivă de 200 metri liber, la care a stabilit și un nou record mondial la juniori. Felicitări, David!", a fost mesajul lui.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a transmis și el felicitări.

"Felicitări, David Popovici! Tânărul nostru înotător, sportiv legitimat la Clubul Dinamo, este astăzi campion mondial la proba masculină de natație la 200 de metri liber. Este primul înotător din istoria României care reușește această uluitoare performanță!", a notat și Bode pe Facebook.

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, vrea să-i dea lui David Popovici 50.000 de lei.

Felicitări, David Popovici! De astăzi, România are un campion mondial la înot la seniori, o performanță absolut fabuloasă.

Pe lângă faptul că este un mare campion, David Popovici este și elev al Sectorului 2. Și am constatat că, deși Sectorul 2 acordă burse pentru elevi olimpici județeni și naționali, în grila aprobată de consiliul local nu există și burse pentru campioni mondiali.

Voi propune Consiliului Local al Sectorului 2 instituirea unei burse excepționale pentru campioni mondiali la discipline olimpice, în valoare totală de 50.000 de lei.

Performanța adevărată merită răsplătită.

Când se va întoarce de la Budapesta, voi sta de vorbă pe îndelete cu David pentru a înțelege cum putem crește numărul copiilor care merg la înot.

Încă o dată, felicitări unui mare campion!", a transmis edilul de la Sectorul 2.

Și alți politicieni, de la miniștri, parlamentari și primari au transmis mesaje de felicitări.

Promisiuni, promisiuni, dar nimic concret

O sală polivalentă și un patinoar în București, 12 complexuri sportive cu o capacitate cuprinsă între 3.000 și 30.000 de locuri, opt bazine olimpice, cinci săli polivalente, cinci patinoare artificiale pentru competiții sunt doar câteva dintre promisiunile făcute de-a lungul anilor de politicieni. Nimic din toate astea nu s-a realizat.

În ultimii 30 de ani, sportivii noștri s-au antrenat în afară țării și au făcut-o pe banii lor, în timp ce statul s-a mulțumit să adune laurii când aceștia au câștigat locuri importante în clasamentele lumii.