PSD și PNL vorbesc deja pe limbi diferite chiar în cadrul conferinței de presă în care au anunțat comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare și lista comună la scrutinul european.

"Discuțiile au fost în interiorul celor două partide (despre alegerile prezidențiale în septembrie -n.r.), cum este mai bine ca lumea să se prezinte cât mai mult la vot. Am fi avut la sfârșitul lunii decembrie o suprapunere cu alegerile generale. Categoric erau trei duminici la rând. O duminică nu puteam că era Ziua Națională a României, sâmbătă era Sfântul Andrei. Să ne amintim că întotdeauna luna decembrie este cea mai încărcată guvernamental și politic atât la Guvern, cât și la Parlament. Avem bugetul de stat, închideri de an, negocierile cu Comisia European", a spus Ciolacu.

Așadar, s-a luat decizia de "a nu bloca România" și accesul românilor să fie cât mai larg și clar la fiecare dintre alegeri.

Anterior, același Ciolacu a transmis că Marcel s-a decis să avem alegerile prezidențiale în septembrie.

Aflat lângă șeful PSD, Nicolae Ciucă a spus că ”nu am discutat în BPN al PNL acest subiect" și nu există o decizie comună în Coaliție privind devansarea alegerilor prezidențiale.

Alegerile prezidențiale ar fi trebuit să aibă loc în decembrie, pentru că al doilea mandat al președintelui Klaus Iohannis se termină pe 21 decembrie.