Deputatul PNL Pavel Popescu spune că în următoarele zile va depune un proiect legislativ prin care va cere blocarea tuturor investițiilor companiilor chineze în domenii denumite strategice pentru următorii 10 ani.

Acesta spune că va cere și condiționarea strictă a lor în alte domenii, pe teritoriul statului român, fie că vorbim de companii cu acționariat direct sau indirect.

"Fac apel la toți politicienii, indiferent de partidele din care fac parte, la toate instituțiile statului și conducătorii lor, la toate organizațiile non-guvernamentale, la toate firmele de public affairs, la fiecare român care înțelege crimele comunismului și la toată presa din România, să conștientizeze măcar în ceasul al doisprezecelea pericolul pe care îl reprezintă conducerea comunistă a Chinei de azi pentru economia, unitatea și sănătatea statului român, a Europei și a întregii lumi. Treziți-vă!", a scris Pavel Popescu pe pagina lui de Facebook.

El a mai scris că respectă cultura majoră, milenară a poporului chinez, dar "urăsc comunismul cu toată ființa mea. Partidul Comunist Chinez nu poate cumpăra libertatea, sănătatea sau viețile românilor ba mai mult, dacă se dovedesc ca fiind adevărate tacticile mizerabile folosite în aceste zile tragice împotriva întregii economii, Partidul Comunist Chinez trebuie să plătească cu vârf și îndesat pentru tot răul făcut".

De asemenea, Pavel Popescu Partidul consideră că Partidul Comunist Chinez nu poate cumpăra România și nici o va face pentru că "România urăște comunismul și iubește democrația".