Liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, a declarat marți, la Prima News, că, în momentul în care premierul Ciucă își depune mandatul, tot Guvernul este demis, iar viitorul Executiv poate avea nu doar un premier nou, ci și miniștri și ministere.

”În momentul în care premierul își depune mandatul, undeva în luna mai, tot guvernul este demis. Viitorul Guvern nu va avea doar un premier nou, că sunt aceiași, că sunt alți miniștri, va fi un vot pe întreg Cabinetul. (..) Inclusiv la structura guvernamentală pot fi, pot apărea ministere, pot dispărea, nu este nimic concret”, a arătat Simonis. 

Despre intenția PNL de a se păstra protocolul coaliției privind rotația premierilor, Simonis a arătat că el este dintre cei care participă la ședințele de coaliție și ”nu a văzut o susținere largă”.

”Pot apărea, pot dispărea, la nivel de principiu, de bază de lucru. Orice se poate întâmpla, câtă vreme este un nou guvern”, a mai spus deputatul PSD, precizând că vor interveni acele negocieri în interiorul coaliției.

Reamintim că la finalul lunii mai este așteptată schimbarea de premieri, iar fotoliul de la Palatul Victoria i-a fost promis în negocierile de formare a Coaliției PNL-PSD-UDMR liderului social-democraților, Marcel Ciolacu. 

Potrivit unor surse politice, miniștri precum Marcel Boloș (Fonduri Europene), Marius Budăi (Muncă) și Petre Daea (Agricultură) ar urma să nu mai facă parte din Guvern.