Deputatul PSD Ioan Dîrzu susține că va strânge semnături pentru suspendarea președintelui Klaus Iohannis, în cazul în care nu va respecta decizia Curții Constituționale privind revocarea șefei DNA.

"Dacă se dorește cu adevărat o luptă anticorupție în România, și nu un sistem de privilegii, trebuie să înțelegem cu toții că DNA nu înseamnă o persoană. Dacă DNA înseamnă o persoană, atunci DNA nu este o instituție credibilă și avem o problemă de monopol de putere. Sunt sigur că președintele României va respecta Constituția și nu se va lăsa păcălit de anarhiștii din PNL și USR care instigă la nerespectarea deciziilor CCR”, a afimat Ion Dîrzu, într-un comunicat transmis duminică seara.

Deputatul PSD de Alba a mai comunicat că va fi primul care va strânge semnături pentru suspendarea președintelui, în cazul în care acesta nu va respecta decizia CCR.

"Președintele nu este la primul conflict juridic de natură constituțională pierdut, deci putem spune că deja se află într-o stare de recidivă. În prezent, sunt toate motivele de natură constituțională care să atragă suspendarea Președintelui României. Depinde numai de el cum înțelege să-și exercite atribuțiile în cadrul constituțional", a precizat liderul PSD Alba.

El îl mai acuză pe Klaus Iohannis de încălcarea Constituției deoarece nu a desemnat un candidat pentru funcția de director al Serviciului de Informații Externe de peste doi ani.: "Solicit președinților celor două Camere ale Parlamentului să sesizeze Curtea Constituțională a României privind existența unui conflict juridic de natură constituțională între președinte și Parlamentul României".

Și liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat la RFI că, în opinia sa, nu există altă cale decât suspendarea președintelui Klaus Iohannis dacă acesta refuză să aplice decizia CCR referitoare la revocarea șefei DNA.