Liderului grupului UDMR din Camera Deputaților, Csoma Botond, le-a transmis "tovarășilor din epoca de aur", care l-au criticat pe ministrul Sportului, Eduard Novak, "o vorbă din Ardeal".

"(...) Ar trebui să facem o analiză înainte de a veni cu atacuri de natură personală. Avem un ministru, cred că singurul din istoria României care a fost și sportiv de performanță, care a obținut singura medalie a României la Jocurile Paralimpice. Eu cred că ar trebui să îl prețuim în acest sens, nu să facem atacuri de natură personală și etnică la adresa ministrului. Nu mă așteptam la altceva, că, dacă nu-l chema Novak și avea un nume de rezonanță latină, sigur că nu era supus unor atacuri de acest fel. (...) Le transmit tovarășilor din epoca de aur că avem și noi o vorbă în Ardeal: <Foaie verde ananas, papagal ai fost, papagal ai rămas. Doamne ajută!>", a spus Botond.

Reacția lui vine după ce deputatul AUR Dan Tănasă a spus că ministrul Eduard Novak a înființat în Harghita și Covasna mai multe cluburi de hochei cu 2-3 membri pentru "a pune mâna pe Federația Română de Hochei". Acesta a făcut referire și la steagul așa-zisului Ținut Secuiesc și nenumărate scandări șovine pe stadioanele din România.

"Să vă fie rușine, domnule ministru, cu steagul Secuiescu și cu imnul Ungariei pe stadionanele din România. Să vă fie rușine! Puteți merge cu ele pe stadioanele din Budapesta, nu pe cele din România", a urlat Tănasă de la tribuna plenului.

Camera Deputaților s-a întrunit luni, de la ora 16.00, pentru a dezbate, în cadrul "Orei Guvernului", ce are de spus ministrul Sportului, Eduard Novak, acuzat că și-a premiat tatăl din bani publici. Acesta a fost chemat la explicații la solicitarea USR.