Deputata AUR de Neamț Mitrea Dumitrina a făcut un apel miercuri către colegii ei din Parlament să doneze banii de diurnă pe o zi pentru niște elevi din Neamț, premiați de NASA și care trebuie să ajungă în SUA pentru a-și ridica premiul.

"Vreau să vă fac un anunț. 11 elevi din Neamț, de la Liceul „Petru Rareș” au câștigat o medalie de aur la un concurs inițiat de NASA. Ei trebuie să fie acolo să își primească premiul și să reprezinte România. Din păcate nu există bani ca să poată să ajungă acolo. Le trebuie 25.000 de dolari. Astăzi nu aș fi apelat la dumneavoastră dacă România nu ar fi fost atât de săracă încât să nu aibă 25.000 de dolari să le dea acestor copii. Apelez la conștiința dumneavoastră și vă rog să donați pentru acești copii. Ce înseamnă pentru noi (suma - n.r.), înseamnă o zi de diurnă pentru fiecare parlamentar. Pentru noi poate nu înseamnă mult, adică 261 de lei/parlamentar, dar pentru ei s-ar putea să însemne foarte mult", a spus Mitrea Dumitrina înainte de votul final pentru proiectele de lege aflate pe ordinea de zi.

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a rugat liderii grupurilor parlamentare să ia în considerare să facă donații.

11 elevi ai Colegiului Național „Petru Rareș” din Piatra-Neamț, care au câștigat în luna aprilie medalia de aur la clasa a 11-a la concursul "Space Settlement Contest” organizat de National Space Society of America (NASA), au reușit să strângă doar 3.000 de dolari din cei 25.000 de care ar avea nevoie pentru a se deplasa în America să își ridice premiul, potrivit stiri-neamt.ro.

Potrivit sursei citate, deputatul AUR George Simion a transmis marți că își va dona salariul pe o lună ca elevii să poată pleca la NASA.

Marți, primii elevi au reușit să primească vizele pentru a putea pleca în SUA pe 24 mai.