Deputata Cosette Chichirău a anunțat luni că și-a dat demisia din USR și va rămâne în Parlament ca deputată neafiliată.

Anunțul a fost făcut de aceasta în deschiderea plenului de luni, în prima zi a sesiunii de toamnă a Parlamentului.

Ea a scris pe pagina ei de Facebook faptul că "mișcarea reformistă a generației noastre trebuie continuată și revigorată, iar la USR motorul e cam gripat și nu mai trage".

"Când faci aceleași lucruri cu aceleași metode și aceiași oameni ani de zile și nu obții rezultate, e cazul să încerci altceva. N-am vrut să renunț la USR prea devreme, dar s-au acumulat destule dovezi că acum nu mai este prea devreme. Poate chiar puțin cam târziu. Avem nevoie sa regăsim vigoarea și dinamismul anilor trecuți. Avem nevoie de un partid suplu, cu structuri minime în teritoriu, cu candidați aleși pe sprânceană, ca în 2016, cu un proiect simplu și clar de reforme anti-corupție și pro-dezvoltare. Partidele în sine, prin statutul lor care prevede nenumărate organe de conducere, ierarhii, funcții etc, se degradează și osifică - așa e de sute de ani în toate țările", a scris ea. 


Ea a fost președinta filialei USR Iași până în iunie 2021 și este deputată din 2016. În iunie 2020, a fost desemnată candidat la Primăria Iași din partea USR-PLUS, dar a ieșit pe locul al doilea, cu 30,3% din totalul voturilor exprimate.

Chichirău s-a făcut remarcată în legislatura parlamentară trecută prin live-urile pe care le făcea de pe telefon și pentru schimbul de replici acide cu parlamentarii puterii de atunci de la PSD și ALDE.