Deputata PSD de Cluj Cristina Burciu a anunțat miercuri că va vota Guvernul Orban, pe motiv că România trebuie să intre într-o zonă de stabilitate.

"Dincolo de culoarea politică a unui parlamentar, obiectivul oricărui ales este acela de a se asigura că acțiunile sale politice generează efecte pozitive pentru cetățeni, și nu invers. Vreau ca România să intre într-o zonă de stabilitate, vreau să nu fie pusă în pericol plata salariilor la finalul anului, pentru care e necesară rectificarea bugetară, vreau ca ratele bancare ale românilor să se mențină la un nivel rezonabil și cursul de schimb să rămână în echilibru, vreau ca România să aibă buget de stat pentru anul viitor. Toate aceste lucruri nu se pot petrece câtă vreme România nu are un Guvern în funcție", a scris Burciu pe Facebook.

"Am decis să susțin învestirea în funcție a Guvernului propus de Ludovic Orban, pentru că România nu își poate permite să intre într-o criză guvernamentală. Un astfel de caz ar însemna ca situația fiecărui român să fie afectată de instabilitatea generată de neînvestirea unui nou Guvern", a mai anunțat ea.

Liderul PSD, Viorica Dăncilă, a declarat luni seara, la România TV, că cine participă la votul de învestire va fi exclus din partid.

”Dacă noi am vota Guvernul înseamnă că am fi de acord cu măsurile din programul de guvernare. PSD nu va participa la vot, iar cei care vor participa înseamnă că trădează PSD și vor trebui să plece din partid. Cred că toți cei care vor vota acest guvern sunt parte a programului de guvernare și vor trebui să răspundă în fața românilor", a spus Viorica Dăncilă.