Plenul Camerei Deputaților de luni, în care aleșii aveau doar de dezbătut câteva proiecte fără miză majoră, a fost suspendat din cauza unui nou scandal.

Deputatul Gabriel Grosaru, ales pe listele minorităților naționale în 2020, dar exclus din grup pentru că i-a făcut pe colegii lui, printre altele, "nevertebrate", nu s-a mai dat dus de la microfon.

Președintele de ședință, PSD-istul Daniel Suciu, a făcut apel la unul dintre cei 6 chestori ai Camerei să vină și să-l calmeze pe Grosaru, dar pentru că este campanie electorală, iar Parlamentul lucrează în sistem hibrid (aleșii pot fi prezenți fizic sau prin telefon), niciun chestor nu era prezent în plen.

După mustrări și avertismente că va fi sesizat Biroul permanent cu propunerea de sancționare și va fi evacuat din sală, președintele de ședință a încheiat subit ședința și le-a transmis deputaților: "Ne vedem mâine!".

În tot acest timp, Grosaru a rămas la microfonul oprit, continuând să urle.

Deputați de la PNL, USR și AUR s-au dus la tribună, posibil să-l convingă pe Grosaru să plece, însă fără succes.

Nu este pentru prima dată când Gabriel Grosaru perturbă liniștea în plen. Aproape de fiecare dată când sunt lucrări, acesta deviază de la subiectele aflate pe agendă și nu mai vrea să plece în bancă.

Scandalul iscat, de la minutul 30:25

Reamintim că, deși lucrează puține zile pe săptămână, deputații au trecut la un program și mai scurt: câteva ore lunea și alte câteva ore marțea, în rest susțin că sunt în teritoriu pentru a-și face campanie. La Senat situația este identică.