Biroul permanent al Camerei Deputaților a decis luni, în afara ordinii de zi pentru care s-a reunit, organizarea unei ședințe dedicată Revoluției Române din 1989.

Ședința a fost programată să înceapă la ora 15:30 și a durat aproximativ 20 de minute, pentru că ulterior se va dezbate moțiunea simplă împotriva ministrului Educației, Ligia Deca.

În plen s-au reunit doar deputații, nu și senatorii, așa cum s-a întâmplat în alți ani. Senatul nu a anunțat nici organizarea unei ședințe separate, pe modelul Camerei Deputaților, pentru ziua de luni.

Pentru că programul este încărcat cu adoptarea bugetului pe 2024, iar apoi urmează sărbătorile, deputații vor să marcheze rapid și acest moment, care în alți ani reunea oficiali de rang înalt, președintele țării, foști șefi de stat, lideri ai bisericii, ambasadori etc.

Președintele interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis, și reprezentanții formațiunilor din Parlament au vorbit fiecare câte trei minute despre democrație, libertate și obligațiile care îi revin clasei politice. De la AUR niciun deputat nu a vrut să ia cuvântul.

După aproximativ 20 de minute, ședința a fost declarată închisă.