Comisia juridică din Camera Deputaților a votat miercuri un proiect de modificare a legii avocaturii care le oferă avocaților imunitate. Proiectul va fi trimis în plen, Camera fiind for decizional.

Proiectul de lege privind modificarea legii avocaturii, care a trecut deja de Senat, prevede, printre altele, că procurorii nu au voie sa ridice înscrisuri, să pună sub sechestru sau să dispună confiscarea comunicărilor scrise între client și avocat, nici a "suporturilor de sunete, imagine și date", adică a calculatoarelor sau telefoanelor mobile aparținând avocaților, relatează HotNews.ro.

Publicația citată notează faptul că, întâmplător sau nu, aceste modificări vin la scurt timp după cazul Șova-Ponta, acuzați, pe baza unor probe obținute în urma unor percheziții informatice, că ar fi comis fapte de corupție pe vremea când activau ca avocați.

Totodată, deputații juriști au introdus un amendament care face practic imposibilă și ineficientă interceptarea avocaților, deoarece aceștia trebuie anunțați de judecător de îndată că împotriva lor s-a dispus măsura interceptării.

DNA a criticat proiectul de lege după ce a trecut de Senat pe motiv că duce la nulitatea unor probe deja administrate.