Deputații Pro România anunță că l-au invitat pe Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, la audieri în Comisia pentru drepturile omului din Camera Deputaților, transmite deputata Emilia Meiroșu.

"Având în vedere controversele create în spațiul public, referitoare la OUG 92/2018 (modificările la legile justiției) si la situatia creata de plecarea Avocatului Poporului în concediu, deputații Pro România au solicitat invitarea domnului Victor Ciorbea (și s-a aprobat acest lucru) în Comisia pentru Drepturile Omului, Culte si Problemele Minorităților Nationale, de îndată ce Avocatul Poporului se va întoarce din vacanta", a scris Meiroșu pe contul său de Facebook.

Parlamentarii PNL și USR USR s-au dus săptămâna trecută la sediul Avocatului Poporului pentru a-i solicita să atace la CCR Ordonanța de urgență privind legile justiției, dar au aflat că acesta a plecat în concediu.

Tot atunci, Ciorbea a transmis printr-un comunicat de presă că se află în SUA pentru două săptămâni, dar petițiile formulate cu privire la OUG pe legile justiției vor fi analizate de către specialiștii instituției.