Polițiștii i-au suspendat permisul de conducere deputatului PNL Ben-Oni Ardelean și l-au sancționat contravențional după ce a fost testat cu aparatul etilotest, alcoolemia fiind peste limita legală, potrivit Agerpres.

Poliția Capitalei a anunțat că, luni seară, a fost oprită pentru control, pe o stradă din Sectorul 1, o mașină la volanul căreia se afla un bărbat.

"La data de 26 aprilie 2021, în jurul orei 22,30, polițiștii din cadrul Brigăzii Rutiere în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe o stradă din Sectorul 1 au oprit pentru control un autovehicul la volanul căruia se afla un bărbat. Polițiștii i-au verificat conducătorului auto documentele și au procedat la testarea cu aparatul alcooltest, valoarea indicată fiind de 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat", a informat, marți, Poliția Capitalei, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, în acest context, conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1.305 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

Ben-Oni Ardelean a declarat, pentru Agerpres, că va contesta în instanță decizia polițiștilor, deoarece nu a consumat alcool.

"E vorba de un tratament pe care îl iau pentru tensiune și îl iau de câteva săptămâni. Legea spune că trebuie să fie 0, pe alcooltest a apărut o mică alcoolemie de la tratamentul respectiv, nu e vorba de băutură și nu e vorba de alcool. Mi s-a suspendat permisul, contest decizia. Bineînțeles că, din punctul meu de vedere, înțeleg și logica polițistului care mi-a spus că nu se repetă testul și că, bineînțeles, am dreptul la o singură testare. Am zis să mai facem încă o dată (testul - n.r.). (...) O să fac o contestație în Tribunal cu acte, cu documente, cu tot ce trebuie. Alcoolemia, îmi explică și specialiștii, îți apare din câteva bomboane cu rom sau dacă te clătești în gură cu Listerine îți apare aceeași alcoolemie. Nu e vorba de băut. Când bei nu îți apare 0,1 care abia e contravenție, să zic așa", a explicat Ardelean.