Deputatul Dănuț Aelenei a anunțat marți că demisionează din grupul parlamentar al AUR. El a cerut protecția instituțiilor de specialitate pentru că „a fost amenințat”.

„Nu poți să conduci o țară, domnule Simion, dacă în interiorul partidului tău faci lucruri ilegale și nestatutare. La Constanța există un număr de 18 înregistrări luate în mod ilegal parlamentarilor AUR, înregistrări transmise, tolerate și folosite împotriva mea tocmai de conducerea de partid. (...) În ultimele zile am fost amenințat verbal că o să fiu călcat de o mașină, dar nu pot demonstra acest lucru. Chiar astăzi asupra mea și soției a avut loc o încercare de atentat pentru care am dovezi. Drept urmare, în calitate de demnitar român, cer protecția instituțiilor de specialitate pentru mine și familia mea, într-un interval de 24 de ore”, a declarat Aelenei, în plenul Camerei Deputaților, scrie Digi24.ro.

Dănuț Aelenei a candidat duminică la președinția AUR la congresul extraordinar, unde George Simion a fost ales lider al partidului.