Ovidiu Ganț a precizat marți că nu a semnat pactul propus de premier, după ce Viorica Dăncilă a anunțat luni seara că grupului parlamentar al minorităților naționale din Camera Deputaților a semnat documentul propus de ea.

"Stimați prieteni nu am semnat niciun pact cu Dăncilă și refuz să discut cu ea până când Guvernul prin persoana prim-ministrului nu-și cere scuze public minorității germane pentru calomniile debitate de diverși reprezentanți PSD și nu o demite pe numita Varga Dana consilier de stat pentru mizeria postată pe Facebook la adresa președintelui Klaus Iohannis și a minorității germane", a scris Ovidiu Ganț pe Facebook. 

"Vreau ca toate partidele politice din România să își asume ca obiectiv bunăstarea românilor și să facă acest lucru scris, nu propriile interese, nu calcule electorale, nu acorduri care nu reprezintă nimic altceva decât târguieli politice. Nimic din ce am văzut în ultima perioadă din partea Opoziției nu a fost gândit pentru români, nicio inițiativă menită să aducă vreo formă de progres în viața de zi cu zi a fiecăruia. Orice abordare care nu are în centrul ei bunăstarea și interesul oamenilor este una nocivă și trebuie să dispară. Am fost prima care a semnat acest pact și l-am transmis tuturor partidelor. Salut decizia grupului parlamentar al minorităților naționale din Camera Deputaților de a semna pactul pentru bunăstarea tuturor cetățenilor români, indiferent de etnie. Le mulțumesc pentru răspunsul prompt pentru deschidere și responsabilitate", a declarat luni seara Viorica Dăncilă, referindu-se la Pactul național pentru bunăstarea românilor propus de ea săptămâna trecută.

Până acum, niciun partid nu și-a anunțat în mod clar susținerea pentru acest pact.