Deputatul PSD Cătălin Rădulescu spune, referitor la avertismentul CE privind adoptarea Codurilor penale, că, probabil, la Summitul de la Sibiu, președintele Iohannis le-a cerut liderilor UE "să facă presiuni pe Guvernul României".

"Este evident că ceea ce am perceput noi (PSD  n.r.) după Summitul de la Sibiu, ceea ce au perceput și românii, este exact acest lucru: că președintele Iohannis a cerut, probabil, celor care erau acolo, prin interpuși, ca, în cazul în care se promulgă Codurile penale sau orice alte modificări pe legile justiției, europenii să facă presiuni pe Guvernul României ca aceste lucruri să nu se întâmple", a declarat Rădulescu.

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, avertizează autoritățile române cu un mecanism mai dur decât Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV), dacă modificările aduse codurilor penale intră in vigoare.

Cu același mesaj a ieșit și liderul PSD, Liviu Dragnea.

”Am avut gura aurită. Eu am spus zilele trecute că am auzit că principalul lucru discutat de Iohannis cu stăpânii lui a fost să scoată repede ceva iar împotriva României, că așa îl ajută pe el în campania electorală”, a declarat luni seara, la Antena 3, Dragnea.