Deputatul PNL de Alba Corneliu Olar a încetat din viață. Anunțul a fost făcut de grupul parlamentar al PNL din Camera Deputaților, informează Agerpres.

"Colegul nostru, Corneliu Olar, a trecut la cele veșnice. Dumnezeu să-l odihnească!", se arată pe pagina de Facebook a grupului PNL.

Corneliu Olar avea 62 de ani. A mai fost deputat în legislaturile 2008 - 2012, 2016-2020, din partea PDL și apoi PNL.

Deputatul PNL Florin Roman a propus colegilor săi, în ședința de plen de marți, să țină un moment de reculegere în memoria lui Olar.

"E un moment trist pentru PNL. A plecat, după o foarte lungă și grea suferință, în împărăția cerurilor, colegul nostru, deputatul moților, deputat de Alba Corneliu Olar. A fost un mare patriot, a fost primar al comunei Horea, unul dintre cei mai longevivi primari din România, consilier local. A câștigat primăria în 1992 ca independent, apoi timp de mai multe mandate i-a reprezentat în fruntea primăriei pe dragii lui moți din Horea. A fost apoi colegul nostru în Parlament, un om iubit, un om care era apreciat până și de adversarii politici, un om care nu purta ranchiună, un om cu un suflet mare. În primul mandat de deputat, împreună cu primarii din Munții Apuseni, a ridicat ambasada moților aproape de București, pentru că unicul dor al vieții lui a fost să îi vadă pe moți fericiți. Vă rog să ținem un moment de reculegere în memoria colegului nostru. Să transmitem familiei din partea tuturor colegilor să îl ierte bunul Dumnezeu, să îi ajute să depășească acest moment teribil", a spus Roman, în plenul Camerei Deputaților.