Deputatul liberal Cosmin Șandru a fost trimis în judecată de procurorii DNA într-un dosar în care este acuzat de dare de mită, după ce i-ar fi promis unui alt parlamentar numirea unor apropiați în posturi de conducere la instituții publice.

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, AGERPRES, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată a deputatului Cosmin Șandru și a lui Nicolae-Florin Bitea, director general al Societății de Transport Public Timișoara, pentru dare de mită, informează Agerpres.

Procurorii anticorupție notează în rechizitoriu că, pe 1 octombrie, în contextul în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea de cenzură inițiată pentru retragerea încrederii acordate Guvernului României, Cosmin Șandru și Nicolae-Florin Bitea i-ar fi promis unei persoane, deputat în Parlamentul României, numirea unor apropiați ai acestuia din urmă în posturi de conducere a unor instituții publice, după ce ar fi fost înscriși formal ca membri de partid.

"Pentru a beneficia de această 'favoare', persoanei respective i s-a cerut să absenteze de la ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului din data de 5 octombrie, în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea menționată", menționează anchetatorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Pe 14 octombrie, DNA a dispus efectuarea urmăririi penale față de Cosmin Șandru și Nicolae-Florin Bitea pentru dare de mită. Șandru a anunțat atunci că se autosuspendă din PNL până la finalizarea anchetei.

Dosarul a fost deschis în urma unei plângeri a AUR. Formațiunea a dat publicității, la începutul lunii octombrie, o înregistare realizată de deputatul Ciprian Titi Stoica în care acestuia i se oferă de către un coleg liberal funcții în instituții deconcentrate pentru membri ai partidului la schimb cu susținerea Guvernului la moțiunea de cenzură.

Parlamentarul de Timiș a negat inițial acuzațiile, după care a recunoscut că s-a întâlnit cu Stoica pentru a discuta despre poziția celor de la AUR referitoare la moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.