Deputatul Raluca Turcan a fost desemnată, marți, de Biroul Politic Național al PNL președinte interimar al formațiunii până la organizarea unui congres de alegere a unei noi conduceri, scrie Agerpres.

UPDATE Șeful PNL Ilfov, Marian Petrache, va fi secretar general interimar al partidului, până la Convenția Națională, au declarat surse din partid, citate de News.ro.

Petrache a fost ales secretar general interimar de către membrii BPN ai vechiului PNL, deoarece Raluca Turcan, care a fost desemnată președinte interimar, vine din PDL.

+++

Cătălin Predoiu și-a exprimat intenția de a candida la șefia partidului la congresul de anul viitor al PNL, potrivit aceleiași surse.

"Am luat decizia să candidez la viitoarea Convenție Națională a PNL din 2017 pentru funcția de președinte ales. Doresc un PNL unit, dar un PNL viu, nu unul inert, cum e acum, năucit de rezultatul alegerilor", a scris marți Predoiu pe Facebook.

"Îi chem pe colegi la unitate, dar și la reîntoarcerea PNL la politicile care l-au consacrat. Candidez pentru că PNL trebuie să se reîntoarcă la problemele poporului, să militeze pentru antreprenori și capitalism național. Candidez pentru că înțeleg cât de important este să avem o opoziție reală la PSD în Parlament", mai scrie Predoiu.

Membrii Biroului Politic Național al PNL au votat în unanimitate ca Raluca Turcan, liderul filialei Sibiu, care a avut cel mai bun scor la alegerile parlamentare, să fie președinte interimar al partidului până la Convenția Națională.

Decizia a fost luată în mai puțin de o oră de la debutul ședinței și a fost practic o confirmare a recomandării făcute de liderii de organizații județene care au obținut rezultate peste media partidului și care s-au reunit luni seară la sediul central al PNL, scrie News.ro.

Odată cu votarea Ralucăi Turcan drept președinte interimar, liberalii i-au impus acesteia și condiția să nu candideze la congresul de anul viitor.

În cadrul ședinței, Cătălin Predoiu și-a anunțat intenția de a candida pentru președinția partidului la congresul de anul viitor.

BPN urmează să comunice și cine va fi viitorul secretar general interimar.


Până acum au fost făcute două propuneri: senatorul Teodor Atanasiu și Răducu Filipescu, liderul organizației județene Călărași.