USR a anunțat deja că adună semnături pentru o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Ciolacu, iar la câteva ore distanță partidul extremist AUR a anunțat că face același lucru, dar pentru un alt text de moțiune de cenzură.

AUR a anunțat că a început miercuri strângerea de semnături pentru depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Marcel Ciolacu, dar până în momentul de față are doar 42, exact câți parlamentari are formațiune. Pentru a putea fi depusă, moțiunea trebuie să adune cel puțin 117 semnatari.

Și aleși din grupul celor neafiliați au semnat moțiunea celor de la AUR.

Președintele formaținii, George Simion a lansat un apel către parlamentarii USR, pe care îi cheamă să semneze inițiativa sau "să recunoască deschis complicitatea cu partidele aflate la putere".

Totodată, George Simion a anunțat că așteaptă ca premierul să își respecte promisiunea și să vină la Grupul Politic AUR din Parlament pentru a prezenta și explică argumentele care stau la baza măsurilor fiscal - bugetare anunțate.

Reamintim că tot miercuri, USR a început să adune semnături pentru moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Ciolacu și a lansat o provocare pentru parlamentarii PNL: să renunțe, măcar pentru o zi, să mai fie sub comanda lui Marcel Ciolacu și să își amintească de angajamentele făcute românilor.