Un jurnalist brazilian care anchetează legăturile lui Liviu Dragnea cu Brazilia a declarat, la Antena 3, că șeful PSD ar deține afaceri prin intermediul unor intermediari, iar procurorii sud-americani suspectează o posibilă spălare de bani.

”Ce face Liviu Dragnea este să se folosească de toata infrastructura, de românii și brazilienii care sunt aici adminstrându-i afacerile. Mai exact, asta înseamnă spălare de bani. Spălarea de bani este când o persoană are proprietățile pe numele unor interpuși”, a declarat, marți, Lumi Zunica, jurnalist Record TV, într-o intervenție telefonică la emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.

El a susținut că afacerile din Brazilia de pe urma cărora ar fi beneficiat președintele PSD au intrat în vizorul procurorilor brazilieni, care suspectează o posibilă spălare de bani, dar și alte infracțiuni în cazul investițiilor făcute pe numele prietenilor politicianului.

”Nimeni nu a mers în România deocamdată. Dar aici în Brazilia, în statul unde se află proprietățile pe plaja din Cumbucu este o investigație a Ministerului Public federal. Ministerul Public investighează de unde provin banii din care au fost cumpărate proprietățile din Brazilia. (...) Știu doar că în Brazilia este o investigație oficială și că Liviu Dragnea a trimis o plângere Ambasadei României în Brazilia împotriva jurnaliștilor care am făcut această investigație”, a mai susținut Lumi Zunica.

Jurnalistul a precizat că de legăturile lui Liviu Dragnea cu Brazilia s-au interesat și procurorii români: ”Știm că Parchetul din România a cerut informații de la Parchetul din Brazilia. Nu știm dacă a venit cineva în Brazilia pentru asta sau au fost cerute informațiile prin ambasadă sau prin intermediul unui acord internațional de colaborare”.

Dezvăluirile despre afacerile liderului social-democrat în Brazilia au fost făcute de Rise Project.

Este a doua oară când Antena 3 "îl deranjează" pe Liviu Dragnea, fapt neobișnuit dată fiind relația bună de până acum dintre postul de televiziune și liderul PSD.